Online marketing inzetten bij de verkoop van uw woning


De verkoop van je woning kan heel snel gaan op dit moment. Maar hoe vindt je de "beste" koper? (Die overigens niet altijd de hoogste bieder hoeft te zijn....) Valt je woning voldoende op tussen vergelijkbare woningen op Funda? Of doe je er juist goed aan om je woning via een ander medium te presenteren? Gelukkig zijn er online veel mogelijkheden om een woning eerder in de spotlights te zetten. Hypodomus bespreekt graag de belangrijkste, te weten Facebook met je.
 

Publiceren van woningen via Facebook


Bij de meeste makelaars kunt u wel gratis adverteren op Facebook, maar hoeveel nut heeft dit werkelijk wanneer de makelaar maar slechts een paar honderd volgers heeft? Het bereik is dan dus zeer minimaal en vaak net zo groot als je eigen netwerk.... (TIP: Neem dit mee in wanneer je een NVM verkoopmakelaar selecteert)

Een makelaar die meer dan 1.000 volgers in de regio heeft telt mee! Het is extra lastig voor een makelaar om veel volgens te behouden omdat de meeste volgers stoppen met het volgen van een makelaar wanneer hij of zij een geschikte woning heeft gevonden. Daarnaast heeft Facebook recent (helaas) enkele instellingen aangepast waardoor de content van "vrienden" eerder getoond wordt dan die van een bedrijf waardoor het aanbod later of zelfs helemaal niet meer getoond wordt.

In onderstaande video leggen wij uit hoe je heel simpel een instelling kunt aanpassen waardoor je de woningen van de gevolgde makelaar als eerste op je Facebook tijdslijn blijft zien. 


 

Adverteren van woningen via Facebook

Naast de gratis publicatie is het ook verstandig om te adverteren via Facebook, de Facebook Adds. Via een Facebook advertentie kun je heel specifiek een doelgroep bepalen. Je hebt dus zelf invloed op wie het bericht op zijn tijdlijn voorbij ziet komen. Het nadeel van deze advertenties is dat je niet alleen de woningzoekenden bereikt, wat de doelgroep behoorlijk groot maakt. Maar die hebben vaak weer vrienden die wel op zoek zijn. Daarom gebeurt het weer heel vaak dat woningen gedeeld worden op de eigen tijdlijn en bij de advertentie die vervolgens als een olievlek verspreid wordt. Facebook ads zijn de nieuwe manier van mond-tot-mondreclame.

Meer weten over onze actieve online marketing strategie? Neem dan contact op met één van onze makelaars voor een vrijblijvende afspraak.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring