BLOG van Hypodomus Makelaars EIndhoven 

Wij vertellen je alles over de snel ontwikkelende huizenmarkt. Bekijk ons overzicht en laat je verrassen door onze informatieve blogberichten. Hierdoor mis je niets over de woningmarkt en ben je als eerste op de hoogte van relevant nieuws. Hieronder lees je ons blog.


 

 

waardeverklaring

waardeverklaring

vrijdag 25 november 2022

De laatste tijd bereiken Hypodomus als NVM makelaar en Register-Taxateur weer regelmatig signalen dat om uiteenlopende redenen wordt gevraagd een waardeverklaring op te stellen. Dit verzoek is soms rechtstreeks afkomstig van notarissen of financieel adviseurs, maar soms ook van consumenten die door hen zijn doorgestuurd.

Lees meer
Voorspelling huizenmarkt door banken

Voorspelling huizenmarkt door banken

dinsdag 8 november 2022

Voorspellen is moeilijk, zeker als het om de toekomst gaat. Die stelling wordt weer bewezen nu blijkt dat banken de afgelopen jaren geen betrouwbare voorspelling konden doen over de ontwikkeling van de huizenprijzen in Nederland.

Lees meer
Nationale Hypotheek Garantie

Nationale Hypotheek Garantie

dinsdag 18 oktober 2022

Veel mensen sluiten een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie. Een NHG beperkt de financiële risico’s van een eigen koopwoning zowel voor eigenaar/koper als voor geldverstrekker.

Omdat de geldverstrekker door een NHG minder risico loopt, is de rente vaak iets lager dan bij een lening zonder NHG.

Lees meer
opkoopbescherming

opkoopbescherming

woensdag 12 oktober 2022

De termen opkoopbescherming en zelfbewoningsplicht hebben de afgelopen maanden regelmatig de nieuwskoppen gehaald. Maar wat betekent dit nou precies voor jou als woningzoeker? In dit blog leggen wij het je uit!

Lees meer
NVM open huizen dag

NVM open huizen dag

dinsdag 30 augustus 2022

Op zaterdag 1 oktober is het weer NVM Open Huizen Dag. Hét moment om je objecten bij een groter publiek onder de aandacht te brengen en je slaagkans te vergroten.

Doe jij ook mee? Alle nieuwe woningen welke bij ons tot uiterlijk medio september te koop worden aangemeld hebben de garantie gratis mee te kunnen doen.

Lees meer
Is dit het moment om te kopen?

Is dit het moment om te kopen?

donderdag 7 juli 2022

Misschien juist wel… want… kun je het straks nog wel betalen? Zet zeven economen in één kamer en je hebt zeven verschillende meningen! Hetzelfde zien we terug in de meest recente voorspellingen voor de woningmarkt. Er wordt gespeculeerd over de huidige woningmarkt en waar die naartoe gaat. We hebben in de afgelopen tijd de hypotheekrentes

Lees meer
Biedlogboek makelaars

Biedlogboek makelaars

vrijdag 24 juni 2022

De NVM, VBO, Vastgoedpro en de Vereniging Eigen Huis het verbeterplan ‘Vertrouwen in het koopproces’ ondertekend. Dit naar aanleiding van gesprekken die met het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn gevoerd over de overspannen koopwoningmarkt. Doel is om het koopproces transparanter te maken en integriteit centraal te stellen. Hypodomus zet de belangrijkste elementen van de gemaakte afspraken op een rij.”

Lees meer
De veranderende woningmarkt van Eindhoven

De veranderende woningmarkt van Eindhoven

woensdag 25 mei 2022

Ondanks de aanhoudende krapte op de woningmarkt in Eindhoven zijn er diverse ontwikkelingen gaande die van belang zijn voor woningzoekenden. Hypodomus houdt de Eindhovense woningmarkt nauwlettend in de gaten. Als makelaar merken we bijvoorbeeld verschillende veranderingen als het gaat om biedingen en bezichtigingen. Wat voor gevolgen dit heeft voor woningzoekenden, lees je in dit blog.

Lees meer
Wat ga jij merken van de stijgende hypotheekrente?

Wat ga jij merken van de stijgende hypotheekrente?

woensdag 4 mei 2022

Na een tijd van rentedalingen van zelfs tot onder de 1%, zat het er een keer aan te komen: de hypotheekrente is aan het stijgen. De stijging is nog relatief licht, maar toch kijken wij alvast vooruit. Wat zijn de gevolgen van een rentestijging op jouw hypotheeklasten? Wat ga jij persoonlijk merken van de stijgende hypotheekrente?

Lees meer
Waardeverklaring

Waardeverklaring

dinsdag 8 maart 2022

Een taxatie waar de maatschappij op kan vertrouwen, vraagt om grondig onderzoek. Taxatierapporten zijn dan ook langer dan één A4’tje. Opdrachtgevers vragen soms echter om een waardeverklaring. Mogen wij die als Register-Taxateur verzorgen?

Lees meer

NEEM CONTACT MET ONS OP.

Heb je vragen of wil je informatie? Vul het contactformulier in. Wij reageren snel.