BLOG van Hypodomus Makelaars EIndhoven 

Wij vertellen je alles over de snel ontwikkelende huizenmarkt. Bekijk ons overzicht en laat je verrassen door onze informatieve blogberichten. Hierdoor mis je niets over de woningmarkt en ben je als eerste op de hoogte van relevant nieuws. Hieronder lees je ons blog.


 

 

Biedlogboek makelaars

Biedlogboek makelaars

vrijdag 24 juni 2022

De NVM, VBO, Vastgoedpro en de Vereniging Eigen Huis het verbeterplan ‘Vertrouwen in het koopproces’ ondertekend. Dit naar aanleiding van gesprekken die met het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn gevoerd over de overspannen koopwoningmarkt. Doel is om het koopproces transparanter te maken en integriteit centraal te stellen. Hypodomus zet de belangrijkste elementen van de gemaakte afspraken op een rij.”

Lees meer
De veranderende woningmarkt van Eindhoven

De veranderende woningmarkt van Eindhoven

woensdag 25 mei 2022

Ondanks de aanhoudende krapte op de woningmarkt in Eindhoven zijn er diverse ontwikkelingen gaande die van belang zijn voor woningzoekenden. Hypodomus houdt de Eindhovense woningmarkt nauwlettend in de gaten. Als makelaar merken we bijvoorbeeld verschillende veranderingen als het gaat om biedingen en bezichtigingen. Wat voor gevolgen dit heeft voor woningzoekenden, lees je in dit blog.

Lees meer
Wat ga jij merken van de stijgende hypotheekrente?

Wat ga jij merken van de stijgende hypotheekrente?

woensdag 4 mei 2022

Na een tijd van rentedalingen van zelfs tot onder de 1%, zat het er een keer aan te komen: de hypotheekrente is aan het stijgen. De stijging is nog relatief licht, maar toch kijken wij alvast vooruit. Wat zijn de gevolgen van een rentestijging op jouw hypotheeklasten? Wat ga jij persoonlijk merken van de stijgende hypotheekrente?

Lees meer
opkoopbescherming

opkoopbescherming

dinsdag 15 maart 2022

De termen opkoopbescherming en zelfbewoningsplicht hebben de afgelopen maanden regelmatig de nieuwskoppen gehaald. Maar wat betekent dit nou precies voor jou als woningzoeker? In dit blog leggen wij het je uit!

Lees meer
Waardeverklaring

Waardeverklaring

dinsdag 8 maart 2022

Een taxatie waar de maatschappij op kan vertrouwen, vraagt om grondig onderzoek. Taxatierapporten zijn dan ook langer dan één A4’tje. Opdrachtgevers vragen soms echter om een waardeverklaring. Mogen wij die als Register-Taxateur verzorgen?

Lees meer
Blind bieden

Blind bieden

dinsdag 15 februari 2022

Een blinde bieder, wat nu?

Naast het inmiddels gebruikelijke overbieden komt nu ook steeds vaker voor dat wij blinde biedingen ontvangen op een woning.

Lees meer
rookmelder verplicht in elke woning per 1 juli

rookmelder verplicht in elke woning per 1 juli

woensdag 9 februari 2022

In alle huizen in Nederland moet op elke verdieping een rookmelder komen te hangen. Nu geldt de rookmelderplicht alleen voor nieuwbouw, maar ook alle bestaande huizen moeten er vanaf 1 juli 2022 aan geloven. Het gaat om miljoenen nieuwe rookmelders.

Lees meer
ouderdomsclausule

ouderdomsclausule

dinsdag 1 februari 2022

Bij de verkoop van een oudere woning, kan een ouderdomsclausule opgenomen worden in de koopovereenkomst. Daarin staat dat de koper bekend is met de ouderdom van het huis en dat de gevolgen van verborgen gebreken, die het gevolg zijn van...

Lees meer
Woningmarktcijfers Q4 / Hypodomus Dé Makelaar

Woningmarktcijfers Q4 / Hypodomus Dé Makelaar

vrijdag 14 januari 2022

In Q4 van 2021 is landelijk ongeveer 80% van de woningen verkocht boven de vraagprijs. Bij Hypodomus makelaars in Eindhoven was dit cijfer 90%. Het aanbod te koop staande woningen in Nederland is opnieuw afgenomen. Dit blijkt uit de woningmarktcijfers van het vierde kwartaal 2021 van de NVM.

Lees meer
Is een mondelinge koop van een woning rechtsgeldig?

Is een mondelinge koop van een woning rechtsgeldig?

maandag 27 december 2021

Wanneer is een koopovereenkomst bindend? In het geval van de koop van een woning moet de overeenkomst eerst schriftelijk worden vastgelegd, het schriftelijkheidsvereiste. Zolang dit niet gebeurt, zijn mondelinge toezeggingen niet rechtsgeldig en kunnen zowel koper als verkoper hier geen rechten aan ontlenen.

Lees meer

NEEM CONTACT MET ONS OP.

Heb je vragen of wil je informatie? Vul het contactformulier in. Wij reageren snel.