BLOG van Hypodomus Makelaars EIndhoven 

Wij vertellen je alles over de snel ontwikkelende huizenmarkt. Bekijk ons overzicht en laat je verrassen door onze informatieve blogberichten. Hierdoor mis je niets over de woningmarkt en ben je als eerste op de hoogte van relevant nieuws. Hieronder lees je ons blog.


 

 

Woningmarktcijfers Q4 / Hypodomus

Woningmarktcijfers Q4 / Hypodomus

vrijdag 14 januari 2022

In Q4 van 2021 is landelijk ongeveer 80% van de woningen verkocht boven de vraagprijs. Bij Hypodomus makelaars in Eindhoven was dit cijfer 90%. Het aanbod te koop staande woningen in Nederland is opnieuw afgenomen. Dit blijkt uit de woningmarktcijfers van het vierde kwartaal 2021 van de NVM.

Lees meer
Is een mondelinge koop van een woning rechtsgeldig?

Is een mondelinge koop van een woning rechtsgeldig?

maandag 27 december 2021

Wanneer is een koopovereenkomst bindend? In het geval van de koop van een woning moet de overeenkomst eerst schriftelijk worden vastgelegd, het schriftelijkheidsvereiste. Zolang dit niet gebeurt, zijn mondelinge toezeggingen niet rechtsgeldig en kunnen zowel koper als verkoper hier geen rechten aan ontlenen.

Lees meer
Update energielabel

Update energielabel

vrijdag 24 december 2021

Fors hogere boete bij ontbreken energielabel woning. Huiseigenaren zijn verplicht bij oplevering, verkoop of verhuur van een woning een (definitief) energielabel aan de koper of huurder te overhandigen. Indien het energielabel niet wordt overhandigd kan er een bestuurlijke boete worden opgelegd aan de huiseigenaar. Op 28 oktober is de hoogte van de boete aangepast.

Lees meer
woz-2022

woz-2022

vrijdag 17 december 2021

De WOZ-waarde van bijna vijf miljoen huizen wordt vanaf 1 januari 2022 op een nieuwe manier berekend. Bij de nieuwe berekening wordt gekeken naar de oppervlakte van huizen in plaats van naar de inhoud.

Lees meer
Bouwkundige-keuring

Bouwkundige-keuring

maandag 1 november 2021

Kopers willen graag weten wat de bouwkundige staat is van een woning. Om hier inzicht in te krijgen schakelen zij vaak een bouwinspecteur in om een rapport op te stellen. Maar hoe mooi zou het zijn als de kopers een bouwkundig rapport beschikbaar krijgen vanuit de verkopende partij?

Lees meer
Lage courtage? Laat je niet verleiden.

Lage courtage? Laat je niet verleiden.

vrijdag 22 oktober 2021

Lage courtage? Laat je niet verleiden. Lage courtage? Laat je niet verleiden.… Dit moeten we helaas regelmatig blijven herhalen… Waarom? We leggen het je graag even uit. Zodra je een huis gaat verkopen wil je de makelaarskosten....

Lees meer
Top-9-before-you-sign

Top-9-before-you-sign

zondag 29 augustus 2021

When searching for your perfect home in the Netherlands, there are various factors to take into account. To help you, we made you a list of useful things to know when buying or renting a house in the Netherlands.

Lees meer
Tijdens de vakantie  je huis verkopen?

Tijdens de vakantie je huis verkopen?

donderdag 1 juli 2021

Jij aan de Champagne, wij zorgen voor het koopcontract. Zijn er mensen die naar een huis kijken in juli en augustus? Die zijn er zeker! en nee, dat zijn niet alleen de ‘geveltoeristen’, juist niet...

Lees meer
top 9 before you sign

top 9 before you sign

dinsdag 9 maart 2021

When searching for your perfect home in the Netherlands, there are various factors to take into account. To help you, we made you a list of useful things to know when buying or renting a house in the Netherlands. Top 9 before you sign.

Lees meer

NEEM CONTACT MET ONS OP.

Heb je vragen of wil je informatie? Vul het contactformulier in. Wij reageren snel.