Bouwkundige-keuring

BLOG van Hypodomus Makelaars EIndhoven 

Wij vertellen je alles over de snel ontwikkelende huizenmarkt. Bekijk ons overzicht en laat je verrassen door onze informatieve blogberichten. Hierdoor mis je niets over de woningmarkt en ben je als eerste op de hoogte van relevant nieuws. Hieronder lees je ons blog.


 

 

Bouwkundige-keuring

Bouwkundige keuring bij verkoop

Kopers willen graag weten wat de bouwkundige staat is van een woning. Om hier inzicht in te krijgen schakelen zij vaak een bouwinspecteur in om een rapport op te stellen. Maar hoe mooi zou het zijn als de kopers een bouwkundig rapport beschikbaar krijgen vanuit de verkopende partij?

Hypodomus Eindhoven adviseert verkoopkeuringen

Wij bieden onze verkopers de mogelijkheid om de woning van te voren te laten keuren. Je neemt hiermee alle onzekerheid weg bij potentiële kopers die twijfelen aan de staat van de woning. Dit is vanaf het begin al duidelijk. Daarnaast wordt het verkoopproces versnelt omdat je niet meer afhankelijk bent van de bouwkundige keuring van de kopers. Je weet namelijk wat je verkoopt en bent hier transparant over. Zo voldoe je ook zeker aan jouw meldingsplicht die je als verkoper hebt.

Inhoud bouwkundige keuring

Een bouwinspecteur inspecteert de woning van zowel de binnenkant als de buitenkant. Hij let hierbij goed op eventuele gebreken van de woning en de onderhoudsgevoelige onderdelen. De bevindingen verwerkt de inspecteur in een bouwkundig rapport. Deze bevindingen worden ondersteund en aangeduid met inspectiefoto's die op locatie zijn gemaakt. De kopers zien in één overzicht of er op korte en/of middellange termijn kosten zijn en zo ja: welke kosten kunnen zij dan verwachten?

Kwaliteit keurbureau

Als je een bouwkundige keuring laat uitvoeren, dan wil je uiteraard wel dat dit goed gebeurt. Het ene bouwkundig keurbureau is het andere niet. Helaas zien wij zelf ook grote kwaliteitsverschillen in de markt. Lees hier hoe je een goed keurbureau kunt herkennen.

Wil je direct een bouwtechnische keuring aanvragen of je woning verkopen met de waarborg van een onafhankelijke bouwkundige keuring? Klik dan hier of neem telefonisch contact met ons op via 040-8200020.

  

Geschreven door Hypodomus op

NEEM CONTACT MET ONS OP.

Heb je vragen of wil je informatie? Vul het contactformulier in. Wij reageren snel.