Een stage bij Hypodomus is hard werken…

Hypodomus Makelaars EIndhoven blogt

Wij vertellen u alles over de snel ontwikkelende huizenmarkt. Bekijk ons overzicht en laat u verrassen door onze informatieve blogberichten. Hierdoor mist u niets over de woningmarkt en bent u als eerste op de hoogte van relevant nieuws. Hieronder lees je ons blog.


 

 

Een stage bij Hypodomus is hard werken…

Mijn naam is Tymo Verhees en momenteel loop ik stage bij Hypodomus Eindhoven.

Ik zit in het derde jaar van de opleiding Vastgoed & Makelaardij aan de Hogeschool Rotterdam. Inmiddels ben ik alweer bezig aan mijn vierde week stage en de tijd vliegt! Je weet wat ze zeggen: “Time flies when you’re having fun”. In deze blog laat ik jullie zien dat een stage hard werken is, maar tegelijkertijd erg leuk en natuurlijk leerzaam kan zijn.

Het leuke van stagelopen bij Hypodomus is dat je niet zozeer als stagiair wordt gezien. Je wordt gezien als een van de medewerkers binnen het kantoor. Ook al komen mijn werkzaamheden niet helemaal overheen met de makelaars zelf en de binnendienst. Ik werk overal een beetje mee, maar dat is tenslotte ook de bedoeling van een meewerkstage.

Toen ik voor mijn tweede sollicitatiegesprek op kantoor kwam, werd mij door Erwin Verhoeven (mijn huidige stagebegeleider) de vraag gesteld: “Hoe denk jij dat een werkdag van een makelaar eruitziet?”. Ik had een soortgelijke vraag al verwacht en daarom dacht ik dat ik een goed antwoord geformuleerd had, maar ik kreeg meteen een weerwoord: “Dus jij denkt dat ik heel de dag in een dure auto rondrijd van bezichtiging naar bezichtiging, liters koffiedrink en zit te ouwehoeren op kantoor?”. Niets blijkt minder waar te zijn (grapje natuurlijk).

De eerste weken

Aan het begin van mijn stage was het vooral even wennen aan de ‘lange’ werkdagen. Mijn eerste dag begon meteen goed, ik kwam om 19:00 pas thuis omdat er na de laatste afspraak nog ‘even’ een aankoopbezichtiging gedaan moest worden. Twee dagen later kwam ik zelfs pas om 19:45 thuis. Ondertussen ben ik wel gewend aan het vroeg opstaan en het laat thuiskomen. Maar goed, nu heb ik het alleen over de zogenaamde negatieve aspecten van mijn stage gehad. Daar staan natuurlijk ook leuke, positieve aspecten tegenover.

De eerste twee weken staan bij ons op school te boek als oriëntatiefase. In deze fase ben ik vooral op pad gegaan met Erwin, hij heeft mij op sleeptouw genomen en laten zien hoe de werkweken van een makelaar er écht uitzien. Van intakes tot (aankoop)bezichtigingen, taxaties, bouwkundige keuringen, koopaktes doornemen/ondertekenen en bezoekjes aan de notaris.

Echter heb ik tussen de bedrijven door wel tijd vrij moeten maken om aan mijn onderzoek te werken. Ik ben bezig met een concurrentieonderzoek voor Hypodomus met als doel de concurrentiepositie van Hypodomus te verstevigen, gericht op het veranderende consumentengedrag binnen de huidige veranderende markt. Een erg interessant onderwerp als je het mij vraagt.

Wat staat mij nog allemaal te wachten?

Naast de werkzaamheden die ik hierboven heb besproken, ga ik de aankomende weken de binnendienst ondersteunen. Mijn werkzaamheden zullen dan bestaan uit het telefonisch of per e-mail te woord staan van klanten en het inplannen van afspraken.

Maar goed, dat onderzoek dat tussendoor nog ‘even’ uitgevoerd moet worden… Mijn Plan van Aanpak is ondertussen goedgekeurd, dus nu kan ik echt gaan beginnen met onderzoeken!

Ik hoop dat jullie zo een beetje een beeld hebben gekregen van mijn stage bij Hypodomus. Ik voel mezelf in ieder geval op mijn plek en ik ben ervan overtuigd dat ik nog een leerzame periode tegemoet ga!

Wil je meer weten over wat Hypodomus Makelaars in Eindhoven voor je kan betekenen neem dan contact op via onderstaand formulier:

Geschreven door Hypodomus op

mogen wij uw makelaar zijn?

Vul dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.