Jouw NVM-Makelaar in Eindhoven

Geweldig nieuws voor huizenzoekers in Zuidoost-Brabant!

BLOG van Hypodomus Makelaars EIndhoven 

Wij vertellen je alles over de snel ontwikkelende huizenmarkt. Bekijk ons overzicht en laat je verrassen door onze informatieve blogberichten. Hierdoor mis je niets over de woningmarkt en ben je als eerste op de hoogte van relevant nieuws. Hieronder lees je ons blog.


 

 

Geweldig nieuws voor huizenzoekers in Zuidoost-Brabant!

Geweldig nieuws voor huizenzoekers in Zuidoost-Brabant!

Er zijn nu meer woningen beschikbaar, wat betekent dat je als koper meer betaalbare opties hebt om uit te kiezen. Maar let op, de hypotheekrente is gestegen, wat invloed kan hebben op je maandelijkse kosten.

De woningmarkt wordt toegankelijker, hoewel het aanbod nog steeds beperkt is. Kopers krijgen te maken met hogere financieringskosten, terwijl verkopers mogelijk iets minder ontvangen dan de vraagprijs. Nieuwbouw vertoont een flinke daling. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit de NVM-woningmarktcijfers en analyse van NVM-dochter Brainbay over het eerste kwartaal van 2023. Het aanbod van woningen neemt verder toe, maar er is nog geen sprake van een gezonde balans tussen vraag en aanbod. Kopers hebben nu wel meer keuze uit betaalbare woningen, maar de gestegen hypotheekrente zorgt voor hogere netto maandlasten.

In het altijd rustigere eerste kwartaal van 2023 hebben NVM-makelaars in Zuidoost-Brabant 1.188 bestaande koopwoningen verkocht. Dit is 1% minder dan een jaar eerder en 12% minder dan in het vierde kwartaal van 2022. Het woningaanbod is in het eerste kwartaal van 2023 op jaarbasis met meer dan 75% toegenomen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2022. In vergelijking met het vierde kwartaal van 2022 ligt het woningaanbod in het eerste kwartaal van 2023 echter 12% lager. Bij NVM-makelaars in Zuidoost-Brabant staan momenteel ruim 1.240 woningen te koop.

De gemiddelde verkoopprijs van een bestaande woning in het eerste kwartaal van 2023 bedraagt € 426.000, een daling van ongeveer 3% op jaarbasis. Maar er is een stijging van 0,8% ten opzichte van het vierde kwartaal van 2022. Dit is opvallend, aangezien de rest van Nederland (met uitzondering van het uiterste noorden van Groningen) een daling vertoont. Dit bevestigt dat Zuidoost-Brabant een economisch zeer sterke regio is, mede dankzij de aanwezigheid van enkele grote bedrijven zoals ASML.

Heb jij nu ook plannen om te gaan verkopen? Neem dan vandaag nog contact op met Dé Makelaar! 

Geschreven door Hypodomus op

NEEM CONTACT MET ONS OP.

Heb je vragen of wil je informatie? Vul het contactformulier in. Wij reageren snel.