Hoe hoog is jullie courtage?

Hypodomus Makelaars EIndhoven blogt

Wij vertellen u alles over de snel ontwikkelende huizenmarkt. Bekijk ons overzicht en laat u verrassen door onze informatieve blogberichten. Hierdoor mist u niets over de woningmarkt en bent u als eerste op de hoogte van relevant nieuws. Hieronder lees je ons blog.


 

 

Hoe hoog is jullie courtage?

Deze vraag wordt vaak per mail gesteld en is op voorhand natuurlijk lastig te beantwoorden.

Dat is eigenlijk hetzelfde als wanneer je naar een winkel gaat en vraagt; Wat kost een TV? Of aan een schilder vraagt: Wat kost het om mijn huis te schilderen? Natuurlijk gebruiken veel makelaars standaard courtages en standaard opstartkosten maar de kern zit hierin:

* Hoeveel vertrouwen heeft een makelaar in het verkopen van een huis?
* Welk soort huis is het en in welke prijsklasse?
* Is het een klushuis of een moderne "kant en klare" woning?
* Past de woning wel in de portefeuille van de makelaar?
* Hoeveel werk heeft de makelaar met de verkoopklus?
* Wat is er voor nodig om het huis tegen een goede prijs te verkopen?
* Hoeveel haast heeft de verkoper met verkopen?
* Welk advies-verkoopplan is er nodig?
* En het meest belangrijke: IS ER EEN WEDERZIJDSE KLIK?

Op al deze vragen hebben wij een antwoord nodig voordat we een offerte of verkoopvoorstel doen. Dus op de vraag wat rekenen jullie aan courtage kunnen wij geen antwoord geven voordat we de woning hebben gezien en een kennismakings gesprek met de potentiële verkopers hebben gehad. Toch verwachten sommige verkopers dat je telefonisch of per mail een offerte cq voorstel tot verkoop met bijbehorende kosten aan hen kenbaar maakt.

Diverse offerte websites spelen hier handig op in en wekken de indruk dat verkopers offertes per mail ontvangen voordat de makelaar de woning heeft gezien. Hierbij heeft de verkoper de verwachting dat hij/zij ook echt enkele offertes met bijbehorende kosten van de makelaar per mail ontvangt. Daarnaast betalen makelaars een enorme vergoeding voor dit soort sites. Je mag 3x raden wie uiteindelijke die vergoeding betaalt? Het goedkoopste ben je uit als je een makelaar uitnodigt voor een gesprek en duidelijk aangeeft wat je van hem/haar verlangt.

Sommige verkopers noemen offerte-websites zelfs misleiding!

De verkoper heeft de indruk dat er vrijblijvend en zelfs anoniem een offerte van meerdere makelaars aangevraagd wordt maar de praktijk is anders. Makelaars stellen voor een afspraak te maken voordat ze met een verkoopofferte komen.

Denk je er dus over om je huis te verkopen en overweeg je om een makelaar uit te nodigen denk dan eens aan Hypodomus, wij komen vrijblijvend langs voor een gratis waardebepaling. We maken kennis en lopen even een rondje door de woning om een indruk op te doen. Daarna doen we ons huiswerk en komen we met een gedegen en onderbouwd advies en verkoopplan.

Bij Hypodomus betaal je minder wanneer je woning snel wordt verkocht!

Vul het onderstaande contactformulier in en nodig ons uit voor een kennismakingsgesprek en gratis waardeverklaring.

afspraak maken

Geschreven door Hypodomus op

mogen wij uw makelaar zijn?

Vul dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.