Hypodomus geeft tips bij het kopen van een huis

Hypodomus Makelaars EIndhoven blogt

Wij vertellen u alles over de snel ontwikkelende huizenmarkt. Bekijk ons overzicht en laat u verrassen door onze informatieve blogberichten. Hierdoor mist u niets over de woningmarkt en bent u als eerste op de hoogte van relevant nieuws. Hieronder lees je ons blog.


 

 

Hypodomus geeft tips bij het kopen van een huis

Woningzoekers hebben het niet makkelijk in deze tijd: huizen zijn duur en schaars.

Een persoonlijke boodschap meesturen of een overnachting aanbieden in uw vakantiehuis in Italië? Daar haalt u de verkoper niet mee over de streep! In deze blog leest u handige tips om de zoektocht naar uw droomwoning wél te laten slagen.

Tip 1: zorg dat u weet hoeveel u kunt lenen

De eerste en direct belangrijkste tip die we u willen geven is: krijg inzicht in uw financiële mogelijkheden. Kom erachter hoeveel u kunt lenen en overtuig de verkoper ervan dat u uw financiën op orde heeft. Dit geeft u een grote voorsprong op de concurrentie. Verkopers willen immers zekerheid. Een huis verkopen aan kopers die achteraf toch niet in staat zijn de woning te betalen is heel erg vervelend. Het verkoopproces begint dan weer helemaal opnieuw. Daarnaast kan het soms nog dagen duren voordat al het papierwerk compleet is. Wanneer u dit papierwerk al voor elkaar heeft, kan een woning de volgende dag al van u zijn. U begrijpt dat een verkoper liever kiest voor de makkelijkere deal. Maak een afspraak bij een hypotheekadviseur en ontdek de mogelijkheden voor een hypotheek in uw situatie.

Tip 2: blijf realistisch bij het bieden

Makelaars kijken niet meer vreemd op van biedingen ver boven de vraagprijs. Radeloze woningzoekers besluiten regelmatig uit wanhoop duizenden euro’s boven op een vraagprijs te bieden. Overbieden werkt in sommige situaties, maar brengt wel veel risico’s met zich mee. U moet de woning immers ook weer een keer verkopen. Wanneer u aankoopmakelaar in de arm neemt, komt u erachter wat een realistisch bod is. Zij voorzien u als koper van een eerlijk advies. Besluit u toch om zonder aankoopmakelaar een bod uit te brengen, verdiep u dan in vergelijkingsmateriaal. Bij de NVM vraagt u op voor welk bedrag huizen in de buurt verkocht zijn.

Tip 3: plan zoveel mogelijk bezichtigingen

Het gezegde “al doende leert men” gaat ook op in de woningmarkt. Vergroot uw kans op succes door te ontdekken hoe de woningmarkt werkt. Plan zoveel mogelijk bezichtigingen en laat u inspireren door verschillende woningen. Een bezichtiging of bouwtechnische keuring uit de weg gaan om tijd te besparen is niet verstandig. Een woning kopen is een belangrijke en grote stap waar u veel aandacht aan moet besteden.

Tip 4: weet waar u naar moet zoeken

Het klinkt voor de hand liggend, maar veel kopers weten niet exact waar zij naar op zoek zijn. Wanneer u precies voor ogen heeft wat u graag wilt, vergemakkelijkt dit het zoekproces. Onthoud wel altijd goed dat een woning in weinig gevallen exact voldoet aan al uw wensen. Gelukkig kunt u een huis veranderen, een locatie niet. Vaak laten woningzoekers woningen die niet helemaal aan hun ideaalbeeld voldoen lopen. Dat is zonde. Er is veel mogelijk op het gebied van verbouwen, zelfs kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. U moet hier natuurlijk wel zin in hebben en tijd voor vrijmaken.

Een persoonlijke touch: dat is het geheim!

Naast biedingen ver boven de vraagprijs kijken we als makelaar ook niet meer op van persoonlijke touches. We maken het vaak genoeg mee dat een koper een persoonlijke boodschap of fotocollage achterlaat bij de verkoper. Ook bieden kopers overnachtingen aan in hun vakantiehuisje in het buitenland om de verkoper van hun droomwoning in te palmen. Helaas zijn zij hier niet gevoelig voor. Uiteindelijk draait het simpelweg allemaal om de hoogte van uw bod, de financiële zekerheid die u als koper biedt en de overdrachtsdatum.

Meer informatie over het kopen van een woning

Kunt u wel wat hulp gebruiken in de zoektocht naar de perfecte woning? Een aankoopmakelaar van Hypodomus weet wat er op de markt komt voor het op Funda zichtbaar is en brengt u direct op de hoogte. Neem contact op met een van de adviseurs van Hypodomus Eindhoven. We helpen u graag.

huissleutels

Geschreven door Hypodomus op

mogen wij uw makelaar zijn?

Vul dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.