Hypodomus geeft tips bij het kopen van een huis

BLOG van Hypodomus Makelaars EIndhoven 

Wij vertellen je alles over de snel ontwikkelende huizenmarkt. Bekijk ons overzicht en laat je verrassen door onze informatieve blogberichten. Hierdoor mis je niets over de woningmarkt en ben je als eerste op de hoogte van relevant nieuws. Hieronder lees je ons blog.


 

 

Hypodomus geeft tips voor kopers

 

Tip 1: zorg dat JE weet hoeveel JE kunt lenen

De eerste en direct belangrijkste tip die we je willen geven is: krijg inzicht in jouw financiële mogelijkheden. Kom erachter hoeveel je kunt lenen en overtuig de verkoper ervan dat jij je financiën op orde hebt. Dit geeft je een grote voorsprong op de concurrentie. Verkopers willen zoveel mogelijk zekerheid. Een huis verkopen aan kopers die achteraf toch niet in staat zijn de woning te betalen is heel erg vervelend. Het verkoopproces begint dan weer helemaal opnieuw. Daarnaast kan het soms nog dagen duren voordat al het papierwerk compleet is. Wanneer je dit papierwerk al voor elkaar hebt, kan een woning de volgende dag al van jouw zijn. Iedereen begrijpt dat een verkoper liever kiest voor de makkelijkere deal. Maak een afspraak bij een hypotheekadviseur en ontdek de mogelijkheden voor een hypotheek in jouwpersoonlijke situatie.

Tip 2: blijf realistisch bij het bieden

Makelaars in de regio Eindhoven kijken nog steeds niet vreemd op van biedingen rond en boven de vraagprijs. Ondanks berichten in de media worden de leuke en betere woningen in de kennisregio Eindhoven die realistisch geprijsd zijn met regelmaat boven de vraagp[rijs verkocht. Radeloze woningzoekers besloten in het verleden regelmatig uit wanhoop duizenden euro’s boven op een vraagprijs te bieden, die tijd is voorbij. Overbieden werkt in sommige situaties, maar brengt wel veel risico’s met zich mee. Je moet de woning immers ook weer een keer verkopen. Wanneer je een aankoopmakelaar in de arm neemt, kom je erachter wat een realistisch bod is. Zij voorzien je als koper van een eerlijk advies. Besluit je toch om zonder aankoopmakelaar een bod uit te brengen, verdiep je dan in vergelijkingsmateriaal.

Tip 3: plan zoveel mogelijk bezichtigingen

Het gezegde “al doende leert men” gaat ook op in de woningmarkt. Vergroot je kans op succes door te ontdekken hoe de woningmarkt werkt. Plan zoveel mogelijk bezichtigingen en laat je inspireren door verschillende woningen. Een bezichtiging of bouwtechnische keuring uit de weg gaan om tijd te besparen of je kansen te vergroten is bij sommigen woningen niet verstandig. Een woning kopen is een belangrijke en grote stap waar je veel aandacht aan moet besteden.

Tip 4: weet waar je naar moet zoeken

Het klinkt voor de hand liggend, maar veel kopers weten niet exact waar zij naar op zoek zijn. Wanneer je precies voor ogen hebt wat je graag wilt, vergemakkelijkt dit het zoekproces. Onthoud wel altijd goed dat een woning in weinig gevallen exact voldoet aan al je wensen. Gelukkig kun je een huis veranderen, een locatie niet. Vaak laten woningzoekers woningen die niet helemaal aan hun ideaalbeeld voldoen lopen. Dat is zonde. Er is veel mogelijk op het gebied van verbouwen, zelfs kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. Je moet hier natuurlijk wel zin in hebben, wat zelf kunnen en tijd voor vrijmaken.

Een REALISTISCH BIEDEN: dat is het geheim!

Naast biedingen rond of boven de vraagprijs kijken we als makelaar ook niet meer op van persoonlijke touches. We maken het vaak genoeg mee dat een koper een persoonlijke boodschap of fotocollage achterlaat bij de verkoper. Helaas zijn verkopers hier vaak niet gevoelig voor. Uiteindelijk draait het simpelweg allemaal om de hoogte van je bod en vooral de financiële zekerheid die jij als koper biedt in combinatie met de overdrachtsdatum.

Meer informatie over het kopen van een woning

Kun je wel wat hulp gebruiken in de zoektocht naar de perfecte woning? Een aankoopmakelaar van Hypodomus weet wat er op de markt komt voor het op Funda zichtbaar is en brengt je direct op de hoogte. Neem contact op met een van de NVM makelaars van Hypodomus Makelaars Eindhoven. We helpen je graag verder.

Geschreven door Hypodomus op

NEEM CONTACT MET ONS OP.

Heb je vragen of wil je informatie? Vul het contactformulier in. Wij reageren snel.