Kosten zelf verhuizen

Hypodomus Makelaars EIndhoven blogt

Wij vertellen u alles over de snel ontwikkelende huizenmarkt. Bekijk ons overzicht en laat u verrassen door onze informatieve blogberichten. Hierdoor mist u niets over de woningmarkt en bent u als eerste op de hoogte van relevant nieuws. Hieronder lees je ons blog.


 

 

Kosten zelf verhuizen

Kosten zelf verhuizen

Heb je een woning gekocht of verkocht? Dan staat er waarschijnlijk een verhuizing voor de deur. Zoals je je kunt voorstellen komt er veel kijken bij een verhuizing. Je wilt natuurlijk besparen op de kosten van een verhuizing. Dit zou je kunnen doen door zelf te verhuizen. In dit blog lees je wat de kosten van zelf verhuizen zijn. De vraag is natuurlijk of je er zelf de zin en tijd voor hebt. Uitbesteden is dan misschien een makkelijke uitweg.

Transport

Een van de belangrijkste aspecten van een verhuizing is het transport. Om zo efficiënt mogelijk te verhuizen is het verstandig om een busje/kleine vrachtwagen te huren. Gemiddeld kost je dit 60 tot 135 euro per dag. Hierboven op komen de kosten van brandstof. Naast de kosten van een verhuiswagen heb je ook andere verhuisartikelen nodig, zoals: een steekwagen, dekens en verhuisdozen. Een klein gezin heeft al gauw 30 tot 40 verhuisdozen nodig. Per 5 verhuisdozen betaal je bij de gemiddelde bouwmarkt 10 euro. Je kunt natuurlijk ook geld besparen door oude kartonnen dozen te gebruiken, maar de vraag is of dit wel verstandig is. Zijn de dozen nog goed? Dan kun je er zeker gebruik van maken.

Opslagruimte

Wat je als alternatief kunt doen is een verhuiscontainer inhuren. Hier kun je tijdelijk je spullen in opslaan. Een verhuisbedrijf zal de container naar de gewenste locatie verplaatsen en je kunt daarna de spullen zelf uitladen. De kosten van een opslagruimte zijn beperkt. De kosten hangen af van de opslagruimte/oppervlakte. Voor bijvoorbeeld 12 m3 betaal je 30 – 40 euro per maand. Let wel op dat je meestal borg moet betalen.

Extra

Ook zal er hapjes/eten aanwezig moeten zijn als familie en kennissen mee willen helpen met de verhuizing. Deze kosten kun je ook meerekenen. Tot slot is het belangrijk om te weten dat als je zelf verhuist je spullen niet verzekerd zijn (meestal). Laat je de verhuizing door een verhuisbedrijf regelen? Dan zijn je spullen meestal wel verzekerd.

Kosten na verhuizing

Natuurlijk is het ook verstandig om rekening te houden met de kosten na een verhuizing. Hieronder een opsomming van eventuele bijkomende kosten.

  • Huurcontract kosten (borg)
  • Kosten overname bijvoorbeeld vloer/kast
  • Kosten elektra en gas aansluiting
  • Kosten aansluiten telefoon en internet
  • Kosten inrichten huis
  • Kosten inrichten tuin
  • Kosten gemeentelijke heffingen (kan variëren van oude situatie)
  • Reiskosten werk (kan variëren van oude situatie)
  • Energierekening kosten (kan variëren van oude situatie)

Bijzondere bijstand

Ga je verhuizen en ontvang je een uitkering? Dan kun je in aanmerking komen voor een bijzondere bijstand. Je kunt namelijk in zo’n geval gebruik maken van een verhuisvergoeding. Per gemeente verschillen de voorwaarden wel. Neem contact op met jouw eigen gemeente voor meer informatie.

Goed om te weten!

Voordat je besluit om zelf te verhuizen is het verstandig om de kosten van een verhuisbedrijf door te nemen. Soms kan uitbesteden een betere optie zijn dan zelf verhuizen. Vergelijken kan in ieder geval geen kwaad. Ontvang vrijblijvend meerdere prijsopgaven van verhuizers uit jouw regio en vergelijk de prijzen. Dit kan je een besparing tot wel 30% opleveren.

verhuizen

Geschreven door Hypodomus op

mogen wij uw makelaar zijn?

Vul dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.