Lage courtage? Laat je niet verleiden.

BLOG van Hypodomus Makelaars EIndhoven 

Wij vertellen je alles over de snel ontwikkelende huizenmarkt. Bekijk ons overzicht en laat je verrassen door onze informatieve blogberichten. Hierdoor mis je niets over de woningmarkt en ben je als eerste op de hoogte van relevant nieuws. Hieronder lees je ons blog.


 

 

Lage courtage? Laat je niet verleiden.

Zodra je een huis gaat verkopen wil je de makelaarskosten (ook wel courtage genoemd) het liefst zo laag mogelijk houden. Veel potentiële verkopers van woningen gaan dan ‘shoppen’ bij verschillende makelaars. Waar kun je zo goedkoop mogelijk je huis verkopen? Want ben eerlijk… het is niet goedkoop om via een makelaar je huis te verkopen.

Veel belangrijker dan de courtage is de uiteindelijke koopsom die je woning oplevert en hoe prettig de te bewandelen weg hiernaar toe is. De belangrijkste vraag die een verkoper zichzelf moet stellen is niet; ‘Waar betaal ik zo min mogelijk makelaars courtage?’, maar; ‘Wat wil ik onderaan de streep overhouden?’.

Als een makelaar een te voordelige courtage rekent, klinkt dit heel aantrekkelijk. Maar pas dan even goed op! Deze makelaar heeft er alleen maar baat bij om snel en met zo min mogelijk energie je huis te verkopen. Het is niet in het belang van de makelaar om ervoor te zorgen dat je huis bijvoorbeeld € 10.000,- meer oplevert. Vaak heeft deze goedkope makelaar daarnaast nog meerdere belangen waar je als particuliere verkoper geen idee van hebt. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat deze makelaar eerder op zoek zal gaan naar manieren om de gemiste verdienste terug te krijgen. Is een koper wel de beste kandidaat of speelt de goedkope makelaar een kandidaat naar voren waarvan hij zelf ook een huis in verkoop zal krijgen? Wat wij ook regelmatig zien is dat een makelaar een voorkeur geeft aan een kandidaat die de hypotheek via het kantoor wil laten verlopen (of via een bekende adviseur waar afspraken mee gemaakt zijn)   

Kortom een ‘goedkope’ makelaar heeft vaak meerdere belangen om een gezond verdienmodel te kunnen hanteren.

Bij Hypodomus Makelaars hebben wij niet de insteek om je huis zo snél mogelijk te verkopen, maar zo goéd en mogelijk, zonder andere belangen. Het is heel simpel, hoe meer je huis oplevert hoe meer je ons betaalt, maar daar tegenover staat wel dat je meer overhoudt onderaan de streep. Op deze manier garanderen wij dat de makelaarscourtage meer dan terug wordt verdient.

Meer weten over hoe wij dit het beste kunnen aanpakken bij jouw woning? Maak dan snel een vrijblijvende afspraak met één van onze NVM makelaars bij je thuis.

 

Geschreven door Hypodomus op

NEEM CONTACT MET ONS OP.

Heb je vragen of wil je informatie? Vul het contactformulier in. Wij reageren snel.