Jouw NVM-Makelaar in Eindhoven

NVM open huizen dag

BLOG van Hypodomus Makelaars EIndhoven 

Wij vertellen je alles over de snel ontwikkelende huizenmarkt. Bekijk ons overzicht en laat je verrassen door onze informatieve blogberichten. Hierdoor mis je niets over de woningmarkt en ben je als eerste op de hoogte van relevant nieuws. Hieronder lees je ons blog.


 

 

NVM open huizen dag

Geef je woning een podium

Binnenkort (1 oktober 2022) is het weer zover: de landelijke Open Huizen Dag. Een geweldige gelegenheid om je woning bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Waarom het een goed idee is om deel te nemen? Dit zijn zeven redenen.

Veel bekijks
De NVM Open Huizen Dag trekt altijd enorm veel bekijks. Zowel online als fysiek, zo bleek al tijdens eerdere edities. Net als voorgaande jaren zet funda alle middelen in om ook op zaterdag 1 oktober weer zo veel mogelijk zoekers op de been te krijgen. Op funda zelf en via een campagne op social media: wij zorgen dat mensen ervan op de hoogte zijn.

Andere zoekers
Tijdens de NVM Open Huizen Dag bekijken zoekers niet alleen hun eerste woningkeuze(s) op hun wensenlijstje, maar kijken ze ook iets verder. Naar woningen in een andere prijscategorie of met andere kenmerken, of in een andere wijk of stad. Ze stellen zich letterlijk open.

Druk op het proces
Juist doordat er ineens veel andere kijkers de woning komen bekijken, wordt er druk gezet op de serieus geïnteresseerden die de woning al langer volgen. De NVM Open Huizen Dag creëert druk: een momentum. Net zoals bijvoorbeeld bij een veiling het geval is.

Beste prijs
Door al die extra aandacht en druk op de ketel kan ook de beste prijs eruit worden gehaald.

Efficiënt
Het is voor mogelijke kopers erg gemakkelijk om zonder afspraak binnen te lopen dus laagdrempelig. Terwijl de verantwoordelijkheid een tweede bezichtiging met écht geïnteresseerden bij de makelaar blijft liggen.

Alles verkoopt
Natuurlijk is de markt niet in heel Nederland hetzelfde. Het platteland in Drenthe kent een andere dynamiek dan de Amsterdamse grachtengordel. Toch zien we tijdens de NVM Open Huizen Dag dat ál het aanbod aandacht krijgt.

Opvallen kan
Wil je dat een bepaalde woning ‘eruit springt’, dan kan dat ook in aanloop naar de NVM Open Huizen Dag. Met verschillende presentatie- en promotieproducten bieden wij onze verkopers daar alle kans toe!


 

Zó bereid je je optimaal voor op de NVM Open Huizen Dag

Je huis openstellen op de NVM Open Huizen Dag is spannend. Tien tips hoe jij en je woning pico bello voor de dag komen.

Ruim op
Een open deur, maar: niemand houdt van rommel. Een potentiële huizenkoper al helemaal niet, want die moet door zo min mogelijk ‘ruis’ heen hoeven kijken om zichzelf er te zien wonen. Zorg er dus voor dat je woning helemaal is opgeruimd. Een eerste indruk maak je immers maar een keer. Extra tip: check halverwege de openhuizendag of er er ondertussen geen troep is ontstaan. De (stille) vaatwasser laten draaien om de lege kopjes koffie weg te werken, is geen gek idee.

Zorg voor ruimte
In het verlengde daarvan: voor ‘grote rommel’ doe je er verstandig aan om voor de NVM Open Huizen Dag een opslagbox te huren. Of familie/vrienden/buren met een flinke garage even lief aan te kijken. De tafeltennistafel op zolder en de ongebruikte stoffige hometrainer op de logeerkamer haal je het beste weg. Dat zorgt voor een groter ogende ruimte en dat is precies waar kijkers van houden.

Kleine klus, groot verschil
Een kleine opknapbeurt kan een groot verschil maken. Waarschijnlijk kun je dat gewoon zelf. Denk bijvoorbeeld aan de muur in de keuken die ooit wit was; een likje is zo gedaan. En schroef ook die loszittende deurklink even vast.

Zorg voor rust
Op een openhuizendag is de kans groot dat kijkers met z’n tweeën of meer komen. Je doet er daarom goed aan om je kinderen en huisdieren onder te brengen bij vrienden of familie. Dat zorgt voor een veel rustiger sfeer, wel zo prettig.

Een schoon huis verkoopt beter
Een lap over de ramen, een schone wc-bril (zorg dat er voldoende toiletpapier klaarligt!), geen stofnesten in de hoek en ook geen kranten op tafel. Een schoon en opgeruimd huis doet het goed bij de kijker. Ook hier geldt: check halverwege de dag hoe je huis erbij staat. Als het regent, dweil de gang tussendoor.

Neutraliseer je huis
Niemand verwacht een VT Wonen-huis waar geen spoortje karakter in te ontdekken is, maar breng het persoonlijke een tikje terug: geen kindertekeningen, muren vol foto's of opgevouwen ondergoed in het zicht.

Vieze geurtjes zijn taboe
Wie kent hem niet: het cliché van de appeltaartgeur tijdens een bezichtiging. Lekker, maar dat hoeft echt niet. Wat wel handig is: minder prettige geurtjes verwijderen. Zoals de vuilniszak verschonen, de kattenbak schoonmaken en asbakken legen.
Tip: check hoe je met geur kijkers kunt beïnvloeden

Leid rustig rond
Bezoekers willen zich geen nummer voelen. Dus ook al is het drukker dan verwacht , neem de tijd voor iedere potentiële koper. Leid het liefst maximaal één persoon (of stel) tegelijk rond, zodat er rustig kan worden geobserveerd en er tijd is voor vragen. Heb je een partner, splits dan de bezoekers onderling op.

Bezichtiging? Geen afleiding dus
Zorg dat het niet te lawaaiig is tijdens de rondleiding. Eventuele andere bezoekers zorgen al voor geroezemoes, dus laat de tv en radio uit. Een zacht achtergrondmuziekje mag. Houd je telefoon in je zak, ook die leidt af.

Vertel niet teveel
Wees enthousiast en hartelijk, maar houd het zakelijk. Liegen hoeft niet, alles vertellen ook niet. Verkoop je het huis vanwege een scheiding? Er is geen reden om dat te verbloemen, als men daarnaar vraagt, maar laat details over je ex achterwege.

 

Wil je meer weten over de verkoop of aankoop van een huis of misschien nog wel meedoen aan de Open Huizen Route in oktober? Neem dan vandaag nog even contact op met Hypodomus makelaars op telefoonnummer: 040-8200020.

Geschreven door Hypodomus op

NEEM CONTACT MET ONS OP.

Heb je vragen of wil je informatie? Vul het contactformulier in. Wij reageren snel.