Ronde Prijzen

Hypodomus Makelaars EIndhoven blogt

Wij vertellen u alles over de snel ontwikkelende huizenmarkt. Bekijk ons overzicht en laat u verrassen door onze informatieve blogberichten. Hierdoor mist u niets over de woningmarkt en bent u als eerste op de hoogte van relevant nieuws. Hieronder lees je ons blog.


 

 

Ronde Prijzen

Het is u misschien al wel opgevallen in de afgelopen jaren dat de vraagprijzen van woningen die via de makelaars van Hypodomus worden aangeboden, meestal mooie ronde bedragen zijn. Wij werken bewust niet met psychologische prijsstellingen zoals 249.000.

Onder de meeste makelaars is het vaak gebruikelijk om te werken met psychologische prijsstellingen terwijl uit recent onderzoek opnieuw is gebleken dat deze manier van een woning prijzen een minder goed effect heeft. Werken met een zogenaamd niet-afgerond bedrag is op een woningmarkt waar kopers regelmatig overbieden (zoals nu bijna overal in Nederland gebeurt) minder lucratief, concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit na onderzoek op de hoofdstedelijke woningmarkt. Hun resultaten gelden ook in steden buiten Amsterdam.

Na een experiment met bijna 2000 woningen in de Verenigde Staten, analyseerden de onderzoekers alle Amsterdamse woningverkopen (8278 in totaal) van makelaarsvereniging NVM.

Uit de resultaten bleek dat het ronder maken van een vraagprijs met één decimaal, bijvoorbeeld van precies tot op de duizenden (bijvoorbeeld 249.000) tot precies tot op de tienduizenden (bijvoorbeeld 250.000), gepaard gaat met een stijging van de verkoopprijs met 0,6%. Dat is gemiddeld €2099 per verkochte woning.”

Er is hier van sprake van een psychologisch effect, dat geldt op alle plekken in het land waar boven de vraagprijs wordt geboden. Maar waarom is dit nu juist voor de woningmarkt anders dan bij veel andere producten? Bij het prijzen van een woning spelen de zoek categorieën op Funda ook een belangrijke rol. Door ronder prijzen te gebruiken val je vaak in 2 categorieën waardoor de woning meer zoekers bereikt. Zoeker welke normaal deze woning niet zouden vinden. Een woning met een vraagprijs van 250.000 wordt gevonden in de groep 200.000 tot 250.000 en in de groep 250.000 tot 300.000. Dus een dubbele “visvijver”. Indien je een vraagprijs van 249.000 zou hanteren valt de woning alleen in de onderste groep op Funda.
 

Meer weten over hoe wij uw woning slim in de markt zetten? Neem contact op voor een vrijblijvend verkoopgesprek voor uw woning.

Geschreven door Hypodomus op

mogen wij uw makelaar zijn?

Vul dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.