Voorspelling huizenmarkt door banken

BLOG van Hypodomus Makelaars EIndhoven 

Wij vertellen je alles over de snel ontwikkelende huizenmarkt. Bekijk ons overzicht en laat je verrassen door onze informatieve blogberichten. Hierdoor mis je niets over de woningmarkt en ben je als eerste op de hoogte van relevant nieuws. Hieronder lees je ons blog.


 

 

Voorspelling huizenmarkt door banken

Voorspellen is moeilijk, zeker als het om de toekomst gaat. Die stelling wordt weer bewezen nu blijkt dat banken de afgelopen jaren geen betrouwbare voorspelling konden doen over de ontwikkeling van de huizenprijzen in Nederland.

Dit blijkt uit een onderzoek en analyse van woningmarktcijfers.nl naar de prognoses die Rabobank vanaf eind 2008 heeft gepubliceerd. De voorspellingen van de bank zijn vergeleken met de gerealiseerde verkoopprijzen. Dan blijken die voorspellingen helemaal niet zo goed. Andere banken doen het niet beter dan de Rabobank, zodat ook deze voorspellingen echt met een korrel zout genomen moeten worden. 

Verwachting 2022 aldus de bank

We verwachten dat de huizenprijzen op kwartaalbasis vanaf het vierde kwartaal dalen. Gemiddeld liggen ze in heel 2022 naar verwachting nog wel 13,7 procent hoger dan het gemiddelde prijspeil in 2021. Let wel: dit cijfer is hoog vanwege zogeheten overloop uit 2021, toen de prijzen zeer sterk stegen. Publiceert de Rabobank op 26 oktober 2022 (bijna aan het einde van het jaar...)

Onze ervaring van de huidige woningmarkt

Hypodomus Makelaars in Eindhoven heeft afgelopen week 11 koopaktes laten tekenen door verkopers en nieuwe kopers. Wij zien vooral in de huidige markt dat de aantallen terug lopen maar, ook dat de leuke huizen nog steeds heel goed verkopen. We hebben op een aantal woningen zelf meer dan 25 kijkers en werken daar weer met een deadline en een éénmalig bod. Deze betreffende woningen zijn ook weer boven de vraagprijs verkocht. Uiteraard hebben we ook verschillende woningen die minder goed verkopen. Hier is veelal een serieuze verbouwing nodig.

Het is nu des te belangrijker om een aankoopmakelaar in de arm te nemen wanneer je in de huidige woningmarkt je kansen wil benutten. De toekomst zal leren of de glazen bol van de banken klopt.

Geschreven door Hypodomus op

NEEM CONTACT MET ONS OP.

Heb je vragen of wil je informatie? Vul het contactformulier in. Wij reageren snel.