Waarom een NVM makelaar

Hypodomus Makelaars EIndhoven blogt

Wij vertellen u alles over de snel ontwikkelende huizenmarkt. Bekijk ons overzicht en laat u verrassen door onze informatieve blogberichten. Hierdoor mist u niets over de woningmarkt en bent u als eerste op de hoogte van relevant nieuws. Hieronder lees je ons blog.


 

 

Waarom een NVM makelaar

WAAROM EEN NVM-MAKELAAR?

Een NVM-makelaar heeft veel inzicht in de landelijke en lokale woningmarktontwikkeling via de NVM-database. Hierin staan bijna alle woningmarkt- en transactiegegevens. De NVM-makelaar kan op deze manier de ontwikkeling van de woningprijzen op de voet volgen en daarop inspelen. Ook kan de makelaar zien wat er te koop staat en wat de concurrentiepositie van een woning is. Om lid te worden van de NVM, moeten makelaars minimaal beschikken over een afgeronde hbo-opleiding Vastgoed en Makelaardij, praktijkervaring en gecertificeerd zijn bij de stichting Vastgoedcert. NVM makelaars zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wonen, regel- en wetgeving. 

Wat is de NVM?
De NVM is een netwerk van makelaars welke voldoen aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Dit betekent dat wanneer u als verkoper een NVM-makelaar inschakelt, kwaliteit is gegarandeerd. De NVM heeft de afdeling Consumentenvoorlichting. Wanneer u een klacht of geschil hebt met een NVM-makelaar kunnen ze u hier helpen. Om de kwaliteit te blijven garanderen moet een NVM-makelaar zich aan de NVM-Erecode houden. Deze Erecode houdt in dat alle regels van de NVM in acht worden genomen en dat de belangen van de klant voorop worden gesteld. De Commissie Lidmaatschapszaken houdt toezicht op het nakomen van de Erecode.

Alle voordelen verzamelen!
Dus er zijn aardig wat voordelen, wanneer u kiest voor een NVM-makelaar. We zetten ze graag nog even op een rijtje voor u.

Voordeel 1: Een NVM-makelaar kent de woningmarkt en beschikt over veel gegevens om uw woning zo goed mogelijk op de markt te brengen.
 

Voordeel 2. Een NVM-makelaar moet zich houden aan de NVM-Erecode. Dit houdt in dat alle regels van de NVM in acht genomen moeten worden en de belangen van de klant voor opstelt. De Commissie Lidmaatschapszaken houdt hier toezicht op.
 

Voordeel 3. Uw woning wordt uitgebreid gepresenteerd en gepromoot op Funda en staat op een uitstekende positie.
 

Voordeel 4. Bij een NVM-makelaar kun u altijd terecht, of het nu gaat om koop, verhuur, nieuwbouw, taxatie of onteigening.
 

Voordeel 5. Een NVM-makelaar blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wonen, regel- en wetgeving.
 

Voordeel 6. U kunt terugvallen op de afdeling Consumentenvoorlichting, mocht er een geschil zijn met de NVM-makelaar. Ook is elke NVM-makelaar verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid.
 

Voordeel 7. Met een NVM-makelaar bent u er zeker van dat u een expert inschakelt voor de (ver)koop van een woning. Dit geldt zowel voor het verkoop- als het aankoopproces.

Het inschakelen van een NVM-makelaar voor de (ver)koop van uw woning heeft dus vele voordelen. Bij het kiezen voor een makelaar heeft iedereen zijn eigen afwegingen. De één kiest liever voor de NVM-makelaar om de hoek en de andere kiest graag voor de grootste makelaar van de stad.

Hoe kiest u uw makelaar voor de (ver)koop van uw woning? Wij gaan graag met u in gesprek om onze werkwijze toe te lichten.   

Geschreven door Hypodomus op

mogen wij uw makelaar zijn?

Vul dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.