Woningmarktcijfers Q4 / Hypodomus

BLOG van Hypodomus Makelaars EIndhoven 

Wij vertellen je alles over de snel ontwikkelende huizenmarkt. Bekijk ons overzicht en laat je verrassen door onze informatieve blogberichten. Hierdoor mis je niets over de woningmarkt en ben je als eerste op de hoogte van relevant nieuws. Hieronder lees je ons blog.


 

 

Woningmarktcijfers Q4 / Hypodomus

In het laatste kwartaal van 2021 werd landelijk ongeveer 80% van de woningen verkocht boven de vraagprijs. Dit blijkt uit de laatste woningmarktcijfers van de NVM. Bij de makelaars van Hypodomus in de regio Eindhoven was dit percentage een stuk hoger, te weten 90%.

NVM-voorzitter Onno Hoes: “Vandaag maken we weer een teruglopend woningaanbod en gestegen verkoopprijzen bekend. Woningbezitters zetten hun woning niet te koop zonder uitzicht op een andere passende woning. We constateren dat de oplevering en realisatie van nieuwbouw stagneert. Dus stokt de doorstroming en loopt de markt vast. De focus op een ruimer woningaanbod is cruciaal. Daarom moeten we ook de nieuwbouw snel op gang krijgen.”

Als NVM zetten we ons elke dag in om consumenten te voorzien van wooncomfort en woongenot.

Dat is een grondrecht en onze leden voelen als geen ander hoe groot en dringend die behoefte in de samenleving is. Dat vereist het nodige en ik ben blij dat onze vraag om een Minister van Wonen en Volkshuisvesting met regie en doorzettingsmacht is ingevuld. We staan samen voor een grote en verantwoordelijke inspanning om woningbezitters en woningzoekers te bieden wat ze willen: een passende woning.

Ik roep daarom Minister De Jonge op om een “BouwStimuleringsTeam”- BST te formeren. Dat BST omvat partijen uit de praktijk en maatschappelijk middenveld en staat de Minister positief en constructief met raad en daad terzijde. Een praktisch platform voor periodiek overleg met publieke en private partijen. Daarmee krijgt de visie vaart in de uitvoering. Dat is cruciaal om de woningnood op te lossen. We kunnen ons niet veroorloven nog meer tijd te verliezen. Woningzoekers rekenen op ons”.

Een aantal interessante zaken uit de woningmarktcijfers Q4-2021:

  • Q4 2021 laat een daling van bijna 23% zien in het aantal verkochte woningen ten opzichte van Q4 2022.
  • De gemiddelde transactieprijs in Q4 komt uit op €438.000. Dat is een stijging van 20% op jaarbasis.
  • Tussenwoningen zijn het meest in prijs gestegen: met 22,5% in 12 maanden. De gemiddelde prijs komt daarmee uit op: € 386.000. Appartementen laten een stijging zien van 20% en komen uit op een gemiddelde verkoopprijs van € 373.000,- Vrijstaande woningen laten een stijging zien van 18% en komen uit op € 645.000,-
  • Ongeveer 80% van de woningen werd boven de vraagprijs verkocht. (Hypodomus verkocht 90% boven de vraagprijs)
  • Het duurt ongeveer 23 dagen voor een woning is verkocht. (bij Hypodomus 19 dagen)

Cijfers NVM

Bron: Woningmarktcijfers NVM Q4 2021

Geschreven door Hypodomus op

NEEM CONTACT MET ONS OP.

Heb je vragen of wil je informatie? Vul het contactformulier in. Wij reageren snel.